TV's

TV’s met gebogen schermen begonnen een paar jaar geleden te verschijnen, maar zijn ze nog steeds populair in Nederland?

July 5, 2020

Waar kan ik nu tegenwoordig de beste 4K televisie kopen? Eerst op high-end premium TV’s, maar geleidelijk aan werden ze gefilterd tot meer betaalbare modellen. Maar ze zijn onlangs uit de gratie geraakt en nu neemt alleen Samsung ze op in zijn assortiment. Ondanks de beweringen van fabrikanten dat gebogen tv’s uw kijkervaring kunnen verbeteren door het beeld om u heen te ‘wikkelen’, een beetje zoals het kijken naar een film in de IMAX-bioscoop, suggereert onze deskundige en onafhankelijke testafdeling het tegendeel.

Hoe kun je goed onderzoek doen naar een gebogen televisie?

We hebben ontdekt dat het gebogen effect in het beste geval minimaal is en alleen echt zichtbaar is als je naar het scherm kijkt terwijl je perfect rechtop zit (iets wat de meeste mensen zelden doen). Gebogen TV’s kunnen nog steeds goed presteren in ons labo, maar denk er goed over na of er een goed is voor u, vooraleer u koopt.

Op welke manier kun je een nieuwe televisie aan de muur bevestigen

Houd er ook rekening mee dat als je je tv aan de muur wilt bevestigen, een gebogen model niet zo vlak zit als een flatscreen. Bovendien kan een gebogen scherm er een beetje vreemd uitzien, of zelfs kromgetrokken, als je het vanuit een hoek bekijkt. Populaire tv’s vergeleken We testen bijna alle tv’s van de vier toonaangevende merken – LG, Panasonic, Samsung en Philips – tot 65 inch. Dat betekent dat we de breedte van het assortiment van elke fabrikant zien, van budget 32 en 40-inch sets tot aan de top van het assortiment.

Er zijn een aantal populaire televisies beschikbaar op de markt

We hebben een aantal populaire modellen gekozen, zodat u kunt zien hoe ze met elkaar te vergelijken zijn. LG OLED55C9PLA Display: OLED-display voor een ongeëvenaard zwartniveau en vloeiende bewegingen. Kenmerken: 4K-display, HDR-ondersteuning voor een beter contrast, spraakbesturing, op Dolby Atmos afgestemd surroundgeluid, streaming en catch-up apps. Deze 55-inch is een belangrijke TV voor LG. Het is een top-tier set met de beste functies en technologie die LG heeft gecreëerd, maar het is niet domme duur.