Veilig creditcard gebruik tips

Creditcard info 2020

August 8, 2020

Manieren om te worden beschermd tegen oplichting met een creditcard

 

Volgens Rakesh Kaul, hoofd van de groepshandelbank van RHB Bank (foto), kunnen creditcardfraude in vele vormen voorkomen, waaronder telefoonfraude, e-mailfraude of phishing, identiteitsdiefstal en accountovername, en verloren of gestolen transacties.

Door de toename van het gebruik van contactloze betalingssystemen tijdens de pandemie, zullen meer oplichters ten prooi vallen aan nietsvermoedend publiek.

Creditcards – momenteel wereldwijd de meest gebruikte vorm van contactloos betalingssysteem – zouden een grotere belangstelling kunnen krijgen bij oplichters die hun misleidende programma’s meestal proberen te combineren met de routines of gewoonten van mensen.

Volgens Rakesh Kaul, hoofd van de groepshandelbank van RHB Bank (foto), kunnen creditcardfraude in vele vormen voorkomen, waaronder telefoonfraude, e-mailfraude of phishing, identiteitsdiefstal en accountovername, en verloren of gestolen transacties.

“De bank moedigt haar klanten altijd aan om te kiezen voor veiliger elektronische afschriften”, zei hij. goede creditcard aanvragen op elk manier.

Wees waakzaam en beantwoord geen e-mails of telefoontjes waarin om uw creditcardgegevens wordt gevraagd

 

 

Rakesh zei dat niemand dergelijke gevoelige informatie, inclusief de driecijferige CVV of eenmalige toegangscode (OTP), aan derden mag onthullen. “Banken zouden nooit om uw kaartnummers, CVV of OTP vragen via e-mail of telefoontjes”, zei hij. Hij merkte op dat mensen ook niet mogen reageren op enige link die door een financiële instelling wordt verstrekt in e-mail- of sms-circulaires die naar hen worden verzonden.

“Als iemand twijfelt over ontvangen e-mails of telefoontjes van een onbekende beller, bel dan altijd de financiële instelling op het nummer dat achter uw kaart staat of vraag het van de officiële website van de bank”, zei hij.

Maleisië heeft scherpe initiatieven genomen in de aanloop naar verschillende andere, meer geavanceerde landen, zoals de Verenigde Staten, om de creditcardbeveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen. Een belangrijk initiatief is het verifiëren van iemands transactie met zijn of haar pincode die enkele jaren geleden is geïmplementeerd.

Dit kan echter ook vatbaar zijn voor misbruik en Rakesh zei dat mensen hun pincodes nooit met iemand anders zouden mogen delen, zelfs niet als de persoon aanbood om namens hen de betaling te doen om hun last te verminderen.

En je moetje kaart ook zelf bij de betaalautomaat laten zien, in plaats van hem aan iemand anders te geven om hem te verwerken, ”zei hij. Hij benadrukte dat mensen hun kaarten nooit mogen uit het oog verliezen wanneer ze betalen.

“Voor een veilige manier van betalen die minder tijd in beslag neemt aan de kassa, kiest u voor contactloze betalingen: tik op uw kaart op de betaalterminal van de handelaar en vertrek”, zei hij.

Goedkope creditcard aanvragen online

Men moet ook weten waar hun informatie wordt gedeeld, zoals op sociale netwerken zoals Instagram of Facebook. goedkoopste credit card kan online.

Hij zei dat men ijverig moet zijn om altijd hun maandelijkse creditcardafschriften door te nemen en elke transactie te controleren. “Als u ongeautoriseerde afschrijvingen ziet, meld dit dan onmiddellijk bij uw bank, hoe klein het bedrag ook is.

“Als uw kaart is aangetast, of als u denkt dat uw kaart is gekloond of gevoelige informatie is gelekt, zoals de CVV, wordt u geadviseerd contact op te nemen met de bank om de kaart te annuleren”, voegde Rakesh eraan toe.

“Mensen moeten zich ook aanmelden voor internetbankieren en e-afschriften om het gemakkelijk en gemakkelijk te maken om toegang te krijgen tot hun transacties en ze te bekijken in plaats van te wachten op een fysieke verklaring”, zei hij.

Hij erkende dat er bepaalde mensen waren die nog steeds zouden kiezen voor de fysieke verklaring in plaats van de digitale kopie, en dat ze ervoor moesten zorgen dat hun informatie niet bij de fysieke kopie uitlekte. “Het is belangrijk om uw creditcard weg te gooien of te versnipperen of bankafschriften die potentieel gevoelige informatie bevatten, zoals kaartnummers, kredietlimieten, enz.

“We moeten allemaal slim zijn met informatie en updates op onze sociale netwerken, omdat deze kunnen worden gebruikt om onze identiteit te stelen”, zei hij. De opkomst van technologie heeft een toename van het bewustzijn van dergelijke oplichting noodzakelijk gemaakt.

Hoewel sommige van deze stappen voor de meesten van ons gezond verstand zijn, kan een klein moment van afleiding of betovering verwarring veroorzaken en iedereen op een zwakke plek zetten voor oplichters om erop te springen en ze te bedriegen.