Hoe je slagen kunt voor theorie examen

Tips voor het slagen voor uw theorie-testvragen

July 21, 2020

Ugh, de theorie-test. Alsof de voorbereiding op het praktische rijexamen niet voldoende druk was, moet je ook het theorie-examen halen voordat je je volledige rijbewijs kunt halen. Om u te helpen toppunten te behalen, hebben we toptips voor succes.

Wees voorbereid:

Boek je theorie-examen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar u moet uw theorie-test boeken in een van de 160 landelijke testcentra. Bezoek de officiële overheidssite om uw dichtstbijzijnde centrum te vinden en boek uw test.

Zorg ervoor dat u uw voorlopige licentie en een creditcard of bankpas bij de hand heeft, want deze kost ongeveer £ 30. Ga online om je verkeersborden te oefenen. Je kunt online alle verkeersborden voor fietspaden bekijken.

 

Sla de boeken

Tijdens de theorie-test krijg je 50 meerkeuzevragen van een bank van meer dan 1000 en je moet er minimaal 43 correct hebben om te slagen.

Het goede nieuws is dat de DVSA (Driving Standards Agency) een theorie-testhandboek heeft gemaakt dat boordevol nuttige tips en voorbeeldvragen staat. Zorg ervoor dat u een kopie in handen krijgt en neem de tijd om te herzien.

 

Sla de boeken

Poets je gevaren op

Zodra je de meerkeuzevragen hebt doorstaan, ga je verder met de gevaarherkenningstest. Het bestaat uit een reeks videoclips met verschillende rijgevaren.

 

Zet in de uren

Ja, als het gaat om herziening, is er gewoon geen vervanging voor het besteden van de uren. Uw theorie-testvragen worden willekeurig gekozen, dus u moet erop vertrouwen dat u ALLE vragen beantwoordt in het DSA Theory Test Handbook – dat zijn ongeveer 1000 mogelijke vragen!

En vergeet niet om uw gevarenperceptie te oefenen. Je moet minimaal 43 van de 50 halen op de meerkeuzevragen en 44 van de 75  op de gevaarherkenningstest om te slagen.

 

Oefen onder druk antwoorden door vrienden en familie te vragen u te ondervragen, rekening houdend met het feit dat u in de echte test 57 minuten de tijd heeft om de 50 vragen te beantwoorden.